Site icon Kryptowährung

Bitcoin denne stráca peniaze, približne 4 000 dolárov

Drsné varovanie, že býčia jazda Bitcoinu (BTC) bude musieť počkať, prišlo 28. decembra v podobe poklesu o približne 4 000 USD. Z údajov Bitstamp vyplýva, že 28. decembra na začiatku obchodného dňa na Wall Street dosiahol Bitcoin/USD minimum 48 335 USD.

Deň predtým sa pár dostal na úroveň 52 000 USD, čo znamenalo trojtýždňové maximum, než tlak predajcov zastavil ďalšie zisky na trhu. Bitcoin sa v čase písania tohto článku obchodoval na úrovni 49 000 USD, keďže obchodníci využili príležitosť pripomenúť divákom nepretržité aktívne rozpätie kryptomeny.

”Keď ľudia čelia nepriazni osudu, stávajú sa optimistickými. Je to skutočný jav, ”poskytol zhrnutie Scott Melker. Stále je k dispozícii široká škála možností. Nedošlo k žiadnej zmene.”

Rally za 52 000 USD nedokázala prekonať žiadnu z cenových hraníc, ktoré boli predtým označené ako zlomové míľniky, predovšetkým 53 000 USD, čo zodpovedalo trhovej kapitalizácii Bitcoinu vo výške jedného bilióna dolárov.


Podľa populárneho obchodníka Pentoshiho by 44 000 USD mohlo slúžiť ako možná spodná hranica, ak sa medvedí trend bude naďalej stupňovať. Na základe súčasného správania poskytla podobnú predpoveď o niečo dlhšia doba trvania.

Keď sa však pozrieme o krok späť, na obzore sa objavujú niektoré negatívne problémy. Pravdepodobné zopakovanie správania, ku ktorému došlo krátko po dosiahnutí predchádzajúceho historického maxima v roku 2017 a ktoré vyústilo do celoročného medvedieho trhu, odhalil William Clemente, hlavný analytik spoločnosti Blockware.

”Deň zúčtovania BTC sa blíži,” varoval v sérii poznámok na Twitteri. V dôsledku toho stál Bitcoin 28. decembra v ostrom kontraste so širším trhom, keď index S&P 500 dosiahol svoje 69. historické maximum v tomto roku.

Burzová eufória už vtedy driapala perie analytikom, ktorí sa obávali možnej priepasti medzi štatistikami a skutočnou realitou, ktorá bola takmer rekordná sama o sebe. Podľa správ bude mať Federálny rezervný systém Spojených štátov významný vplyv na určovanie trhového prostredia v roku 2022, čo bude mať vplyv na výkonnosť Bitcoinu.

Medzitým však bude mať kurz Bitcoinu voči americkému doláru počas vianočnej sezóny pravdepodobne nízku likviditu – a následne možno aj značnú volatilitu.


Exit mobile version