Website-Icon Kryptowährung

Kommer Cathie Woods Bitcoin ETF att utlösa en ny boom för kryptovalutor?

Många hade aldrig hört talas om Cathie Wood före 2020, men det tog inte lång tid för henne att uppnå nästan legendarisk status som investerare. Alla hennes ARK Invest börshandlade fonder mer än fördubblades förra året, och trots viss turbulens för ARK Innovation ETF (NYSEMKT:ARKK) och hennes andra erbjudanden hittills i år ser många investerare fortfarande Wood som en innovativ röst med ett öga på de trender som kommer att definiera investeringar med hög tillväxt under de kommande åren.

Ett av Woods dominerande teman är finansiell innovation, och hon ser Bitcoin (CRYPTO:BTC) och andra kryptovalutor spela en viktig roll för att förändra människors sätt att tänka på pengar. I slutet av förra månaden gjorde ARK Invest ett drag som äntligen skulle kunna bidra till att kryptovalutor hamnar längre in i det vanliga samhället, och många marknadsbevakare tror att hon kanske kan lyckas där så många andra hittills har misslyckats.

Det senaste förslaget till ETF för Bitcoin

Den 28 juni lämnade ETF-sponsorn 21Shares US in papper till den amerikanska värdepappers- och börskommissionen för att skapa ARK 21Shares Bitcoin ETF. Avsikten med ETF:n är att ge direkt exponering för Bitcoin via aktier som motsvarar en viss mängd Bitcoin per aktie. 21Shares US samarbetar med ARK Invest på marknadsföringsfronten och hoppas kunna använda tickersymbolen ARKB om SEC godkänner att ETF:n börjar handlas, i överensstämmelse med tickers för ARK Invest ETF:er.


Fonden kommer att fungera på samma sätt som andra ETF:er. ARK 21Shares Bitcoin kommer inte direkt att köpa och sälja Bitcoin själv, men institutionella investerare kommer att kunna köpa och sälja stora block av aktier genom att deponera eller ta ut en motsvarande mängd Bitcoin hos fonden. Den funktionen gör det möjligt för institutionella investerare att reglera priset på fondens andelar och undvika de massiva över- och underpriser som investerare har sett med Grayscale Bitcoin Trust (OTC:GBTC), som saknar möjlighet för institutioner att göra blockshare-köp och inlösen.

ARK 21Shares Bitcoin ETF planerar också att göra sin ETF tillgänglig till en kostnad som överensstämmer med de andra fonderna i sin familj. Den föreslagna sponsoravgiften kommer att vara 0,95 procent per år, vilket är mindre än hälften av Grayscale Bitcoin Trusts årliga avgift på 2 procent.


Die mobile Version verlassen